Volvo Museum Göteborg

Published
Volvo Museum Göteborg
Volvo Museum

Volvo Museum i Göteborg är ett perfekt utflyktsmål om du är intresserad av bilar generellt och av Volvo i synnerhet. Museet ligger en bit ifrån centrala Göteborg men kan nås med buss eller bil om man hellre vill köra själv. Ta buss nummer 32 från Eketrägatan och åk till hållplatsen Arendal Skans så behöver du bara ta en kort promenad bort till museet. Kör du själv finns det parkeringsplatser utanför.

Öppettider och pris

Museet har öppet 10-17 på vardagar och 11-16 på helger. Pris för entré är 140:- för vuxna och för ungdom mellan 16-19 år är det 80:-. Mellan 7-15 år kostar det 40:-. Det finns även familjebiljetter för 310:- samt årskort om du tänker bli en flitig besökare.

Volvo Museum utställningar

Utställningarna på museet består av en större permanent utställning som visar Volvos historia genom tiderna. Allt från den första Volvon till dagens modeller. En lite mindre del av museet innehåller tillfälligare utställningar som ändras oftare. Så det går att besöka museet då och då och ändå få se nåt nytt.

De flesta svenskar har säkert en eller annan relation till Volvo. Själv har jag bara ägt en Volvo. En Volvo V40. Fast jag har som många andra haft vänner, släkt och bekanta som haft Volvo. Ett besök på museet kan verkligen rekommenderas även om du inte är den största Volvoentusiasten. Det är ett stort stycke svensk industrihistoria som spänner från slutet av 1920-talet till nutid.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.