Sidan om Håkan Dahlström

Håkan Dahlström

Håkan Dahlström heter jag och är ägare av denna hemsida och blogg. Välkommen hit. Som synes i webbplatsens titel så är några av mina intressen fotografi, teknik, mat och resor. Det är förstås inte begränsat till dessa ämnen utan du kan räkna med att jag kan tänka mig att skriva om vad som faller mig in.

Sen 2009

Bloggen startade ursprungligen 2009 och är nu igång med en nystart 2021 efter en fadäs av mig som raderade allt gammalt innehåll. Lite surt förstås men mycket gammalt innehåll var faktiskt inte längre relevant så varför inte börja om från början igen.

Fotoblogg

Från början var bloggen tänkt som en ren fotoblogg där jag visade upp mina bilder men detta varade inte så värst länge innan jag började publicera allmänna inlägg om allt möjligt. Sen dess har innehållet blivit mer blandat och mina bilder har sin plats på Flickr som jag fortfarande tycker är den bästa platsen för att ladda upp, organisera och spara sina bilder. Tro mig, jag har provat det mesta genom åren. Jag fotograferar oftast med min iPhone eller med min systemkamera.

Teknik

Intresserad av teknik har jag varit i hela mitt liv och tycker fortfarande det är intressant. Jag jobbar som IT-tekniker vid Lunds universitet men även på fritiden håller jag på mycket med tekniska prylar och liknande. Jag är framförallt en stor Apple-nörd och gillar deras produkter och ekosystem. Deras produkter är lätta att använda och allt hänger samman på ett bra och snyggt sätt. På senare år har jag även börjat bry mig om “privacy”. Precis som Apple. Jag tycker att många stora aktörer i övrigt handskas vårdslöst med våra personliga data i många fall. Kan jag använda teknik som exponerar mig mindre vill jag gärna använda den.

Mat

Mat är gott och jag gillar att laga mat. Jag gillar även att äta ute och skriver ibland en recension om ställen jag besöker. Kanske hittar jag några recept att publicera här med tiden. Dricker mest vatten men också vin och champagne. Inte så ofta som vatten dock.

Resa

Att resa är att upptäcka. Jag älskar att resa och se nya platser och träffa nya människor. Tack och lov har jag genom åren haft förmånen att kunna resa mycket både genom jobb och privat. Att se världen är ett utmärkt sätt att få förståelse för hur människor har det i andra länder. När lusten faller på skriver jag gärna inlägg om resor jag gjort och platser jag besökt.


Podcasts

My podcast is now available on Google Podcasts.


Kontakt

Vill du komma i kontakt med mig använd gärna formuläret på kontaktsidan så hör jag av mig så snart jag får möjlighet.

Tack för besöket.

Håkan Dahlström