Podcast tips: Gifta för tredje gången och Rymdskrot

Published

Måste tipsa om två podcasts jag nyligen lyssnat på och som var fascinerande och spännande. Från Sveriges Radio som gör Sveriges bästa podcasts. Lätt och överlägset. Här har jag länkat till poddarna på Spotify men de går att lyssna hos andra podcast-leverantörer också.

Gifta för tredje gången

Det här är historien om ett par som gift sig tre gånger och skiljt sig två gånger. Med varandra. Historien berättas av deras dotter ( och hennes syster) och är på nåt sätt underbar att lyssna på trots att det egentligen har ställt till det i familjen genom åren. En utlämnande berättelse där man får veta varför de skiljde sig de olika gångerna och hur de sen kom tillbaka till varandra. Jag kan personligen säga att är man skild så är man skild. Jag skulle aldrig gå tillbaka till gammal fru igen.

Rymdskrot – slutet på människans rymdålder

Som den rymdnörd jag är var denna podcast från P3 Dystopia (passande namn) otroligt fascinerande och samtidigt skrämmande. Det har genom åren skickats upp mycket satelliter med mera i rymden och ännu mer förväntas skickas upp i framtiden. Problemet är att det som skickas upp inte håller för evigt och det blir allt mer skrot som snurrar omkring i rymden. Här berättas det om problemen med detta och hur rymden också blir viktigare och viktigare för tjänster här nere på jorden som vi tar för givna. Det är inte helt enkelt att städa upp gamla satelliter visar det sig.

Ett bonustips

Prenumerera gärna på mina podcasts. Du hittar dem på Spotify.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.