Anteckna med rösten

Published

När jag är ute och fotograferar uppstår ibland ett behov att dokumentera saker kring mitt motiv eller om en plats. Fram tills nu har jag inte hittat något riktigt smidigt sätt att göra detta. Jag har sällan papper och penna med mig. Däremot är nästan alltid mobilen (Apple iPhone) med och på den har jag nu hittat en finurlig liten applikation med namnet Evernote. Evernote är en applikation för att göra anteckningar och du kan göra olika typer av anteckningar som textanteckning, fotoanteckning eller röstanteckning.

Efter att ha testat Evernote en liten tid tycker jag mig nu ha hittat ett riktigt enkelt sätt anteckna ute på fältet. Speciellt förtjust är jag i röstanteckningar. Bara att starta en inspelning och prata in vad man vill ha sagt. Anteckningen sparas och skickas sedan till Evernotes server och när jag åter är hemma vid datorn finns den omedelbart tillgänglig att lyssna på. Perfekt när jag sitter och efterbehandlar mina bilder.  Evernote finns till Windows, Mac, iPhone och Windows mobile.

Provlyssna gärna på min publika röstanteckning här ovan så får du ett smakprov på hur det kan låta.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.