Se i bilder. Skaffa dig en ram.

Published
Billboard

Ett bra tips om du vill träna dig på att se din omgivning i bild är faktiskt att skaffa dig en gammaldags diaram. De kanske inte är så lätta att få tag på i dessa dagar men om du kommer över en så stoppa ner den i fickan och ha den med dig när du är ute och rör dig. Kanske på väg till jobbet, träningen eller något annat. Plocka upp diaramen när det är läge och håll den på lagom avstånd från ögat och du börjar helt plötsligt se allting i bilder. Variera avståndet så blir det som om du använde olika objektiv. Det är inte jag som kommit på tricket här utan jag fick höra om det redan när jag gick på fotoskola på 80-talet. Men det blir aldrig för gammalt och det är riktigt bra träning i att kunna se motiv ur nästan ingenting.

Categorized as Ord Tagged

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.