Mobiliteten inget vidare idag

Published

Morgonens fälttest blev ingen höjdare. Efter att ha klivit på tåget och slagit igång datorn och JoikuSpot på mobilen kunde jag surfa i fem minuter innan kommunikationen lade av. Mobilen visade ungefär vanlig signalstyrka under hela resan men någon nätverkskontakt var inte att tänka på. Provade att slå av och på JoikuSpot, av och på med det trådlösa nätverkskortet, men ingenting hjälpte. Ingen kontakt med omvärlden under hela tågresan i princip. Ett allvarligt bakslag.

Det känns som att det finns ett visst utrymme för att förbättra pålitligheten i de trådlösa nätverken.

På bussen var det inte tal om att försöka sig på några fälttester med Eee PC:n. Bussen var fullpackad och i stående position är det svårknappat på en dator. Min räddning blev däremot mobilen som fungerar utmärkt att köra med en hand. Är det kanske på det sättet att det är mobilen som är den ultimata mobilitetsprylen trots allt? Det går ju att skriva och publicera det mesta från den och använder du en sajt som inte stöder mobiltelefoner på något sätt så är mitt tips, håll dig undan från den sajten. Till råga på allt så har man ju alltid mobilen med sig medan alla andra prylar blir en form av extra bagage oavsett hur små de är…

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.