Vem kan älska Blackberry?

Published

Jag har blivit bestyckad med en Blackberrytelefon. Först och främst är den är ful som stryk. Vill man vara snäll mot luren kan man säga att den liknar en miniräknare från 70-talet. Men det är bara om man vill vara riktigt snäll. Det som är ännu värre än utseendet är att den funkar med fördröjning. Allting som ska göras i telefonen är trögare än att fiska upp en fluga ur en sirapsburk. Jag åker tåg till jobbet och brukar roa mig med att mäta hur många stationer det tar att ladda nästa sida i webbläsaren. När det går som sämst så tar det två. När det går riktigt bra så tror jag att jag kommit ner till en halv.

För en tid sedan fick jag en modell med 3G. Hey, hey, tänkte jag i min enfald, nu är det slut på väntan. Men ack nej. Nu fick jag verkligen veta vad vänta betyder. Det tar längre tid än någonsin att använda internet på telefonen. Det enda som ökat betydligt i hastighet är strömförbrukningen. Allt annat är vanvettigt trögt. De gånger jag varit nära sammanbrott och funderat på att käka upp Blackberryn har jag fått rädda mig med min privata Nokia N95. Jag ska inte påstå att den arbetar som en blixt men den gör det åtminstone i jämförelse med en Blackberry. Jag har fingrat i ett par minuter på en iPod touch och det räckte för att veta att jag kommer att utveckla ett ytterst starkt habegär när iPhone dyker upp i svenska butikshyllor. Det är en vacker iPhone till vänster på bilden om du undrar. Miniräknaren till höger är en Blackberry…

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

0 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.