eufy Security Cam – håll koll på ditt hem

Published
eufy Security Camera
eufy Security Cam

Jag har skaffat mig en övervakningskamera till min lägenhet. Eller rättare sagt, först en och sen en till. En bevakar vardagsrummet och en bevakar köket. Slog till på eufy Security Indoor Cam 2K hos Amazon. De är ganska billiga och kan kopplas till Apples Home-app. Först kände jag att det kanske var ett lite onödigt köp men efter att ha använt dem ett tag känns det rätt bra att kunna kolla hur det står till i hemmet. Att de var HomeKit kompatibla var ett måste eftersom jag vill samla så många prylar som möjligt i detta system. De går även att koppla till Google Assistant men det är inte aktuellt för min del.

Det går inte att koppla dem direkt till Home-appen utan man måste gå via appen eufy Security. I denna app måste man först registrera ett eufy-konto och sen lägga till kamerorna i appen. Efter att man lagt till kamerorna i denna app rekommenderar jag att du söker efter firmware-uppdateringar för kameran. Inte svårt ett dugg men känns lite onödigt att ha två appar för kamerorna. Via denna app lägger du sedan upp dem i Apples Home-app. När du väl har lagt upp dem i Home-appen är det där du gör inställningarna.

iCloud+

Om man prenumererar på iCloud+ kan man visa de senaste tio dagarnas inspelningar från kamerorna. Videor som spelas in av kamerorna analyseras skyddat och krypteras på hemhubbenheten (HomePod, Apple TV eller iPad) och överförs säkert till iCloud så att endast du och de du delar dem med kan titta på dem. Inspelad video räknas inte med i iClouds-lagringsutrymme. iCloud+ har man automatiskt om man betalar för lagringsutrymme. Planen med 50 GB iCloud+ ger stöd för en kamera, planen med 200 GB iCloud+ ger stöd för upp till fem kameror och planen med 2 TB iCloud+ ger stöd för ett obegränsat antal kameror.

Inställningar

Jag har ställt in mina kameror så att de strömmar video när ingen är hemma i lägenheten. Har du fler familjemedlemmar som är med i hemmet så startar kamerorna när den sista går hemifrån. Det sköter sig själv genom att min iPhone meddelar när jag lämnar hemmet och kamerorna slås på. Alltså ingen filmning när någon är hemma i lägenheten. När kamerorna är på och strömmar video är de också inställda på att registrera rörelse. Om någon rörelse sker i bilden så startar en inspelning som krypteras och laddas upp till iCloud. Det går att rita upp områden i bilden som ska trigga inspelningen. Bra om man vill exkludera områden som täcks in av kameran. En lampa som tänds eller släcks är tillräckligt för att trigga en inspelning. Det går att finjustera vad som ska trigga inspelning genom att använda olika scenarion, typ när en särskild rörelse upptäcks.

Jag hoppas inte fånga inbrottstjuvar med kamerorna men att kunna se sitt hem på distans känns inte helt fel. Så här långt har de fungerat bra och man har bra möjligheter att konfigurera dem för både säkerhet och privacy. Kamerorna filmar i Full-HD och de ser detaljrika ut och håller bra kvalitet. Så här långt kan jag rekommendera eufy Security Indoor Cam 2K om du söker övervakning av hemmet till ett bra pris.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.