Rekas Burgers Malmö – värt besväret att besöka

Share:
Rekas Burgers Malmö
Rekas Burgers Malmö

Rekas Burgers är ett riktigt bra hamburgerställe i Malmö. Här hittar du ett brett utbud av olika hamburgare i flera storlekar. Stället är en någorlunda nykomling bland hamburgerställen i Malmö och etablerades 2019 enligt skyltarna. Det som är lite kul är att det inte ligger på de vanliga ställena för finare hamburgare, alltså i centrum, Limhamn eller runt Möllevången, utan på Söderkulla i södra delarna av Malmö.

Ta sig hit

Om du inte promenerar eller cyklar hit går det bra att ta buss 2 till Rekas. Den stannar precis utanför. Kommer du med bil finns det gott om parkering utanför som dessutom är gratis med P-skiva i två timmar.

Malmö Smash

Utbud

Rekas Burgers har som sagt ett stort utbud hamburgare på menyn. Storleksmässigt är det allt från Knatte på 100g till Fatboy på hela 400g. Med andra ord blir du mätt här. Själv slog jag till med en Malmö Smash. En hamburgare på 200g med två skivor kött, cheddarost, karamelliserad lök, inlagd gurka och Rekas mayo. Den var mycket god. Brödet var perfekt och köttet också. Helt ok pommes frites till. Lagom frasiga.

Slutsats

Jag kan varmt rekommendera detta ställe och ser fram emot att testa fler hamburgare i sortimentet. Det är rejäla hamburgare med fokus på köttet. De har några riktigt spännande varianter som exempelvis en riktigt stark Chili Killer. Det står på hemsidan att den är 16 miljoner på Scoville-skalan vilket jag tvivlar på då det skulle vara mångdubbelt starkare än en Carolina Reaper. Stark är den säkert men inte fullt så stark. Då skulle du få åka ambulans efter varje tugga och det låter inte som en bra grej för affärerna. I menyerna ingår pommes frites och dricka om du inte enbart vill ha en hamburgare. Trevlig personal är ytterligare ett plus i kanten. Uteservering, åtminstone nu på sommaren, och inne var det fräscht och snyggt.

Default image
Håkan Dahlström
Ägare till bloggen som gillar att fotografera, resa och hålla på med teknik.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x