Spärra obehörig adressändring

Published

Spärra obehöriga från att “kapa” dig och dina uppgifter låter som en god idé för alla. Läste i Aftonbladet om några som råkat illa ut och tänkte det är lika bra att kolla mina egna inställningar. Jag hade faktiskt redan spärrat obehörig adressändring. Detta görs hos Skatteverket. Du behöver förstås logga in med mobilt BankID för att verifiera dina uppgifter.

Spärra obehörig adressändring

Även Adressändring har en tjänst som heter Adresslåset och som spärrar så att ingen annan än du kan adressändra, eftersända eller lagra din post.

Jag är varken känd eller rik men det här låter som två vettiga åtgärder att ta till för att skydda sig extra mot skojare, bedragare och banditer. Att spärra sina uppgifter är bra för alla och det kostar inget extra.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.