Sveriges Nationaldag och underbart väder

Published
Sveriges Nationaldag bjöd på strålande sol vid Öresundsbron.
Öresundsbron i horisonten

Sveriges Nationaldag bjöd på fantastiskt varmt och skönt väder. Som väntat mycket folk ute och njöt av värmen. Jag är ju en badkruka av stora mått så något bad blev det inte. Men jag såg andra som passade på att ta ett dopp.

Blommande träd i Limhamn.
Träden i blom

Träden längs Strandgatan stod i full blom. Det var snygg kontrast mot den blå himlen. Sommar är underbart. Speciellt juni. Vi i Sverige brukar ju inte fira vår nationaldag så hårt som till exempel norrmännen. Man får nog ta sig till typ Skansen om vill fira traditionell nationaldag.

Småbåtshamnen Limhamn
Småbåtshamnen Limhamn

De flesta båtägarna hade fått båten i vattnet. Det är hög tid nu om man vill guppa runt i Öresund. En och annan låg fortfarande kvar på land men de var få. Man kan fira Sveriges Nationaldag på vattnet också. Jag hade kunnat tänka mig en liten, eller även större förresten, motorbåt. Det hade varit gott att dra ut på havet en vacker dag och bara vara för sig själv.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.