Nystart – man lär sig av sina misstag

Published
Nystart efter man känt sig så här.
Som man känner sig när allt havererar.

Viktigt med backup

Nystart blev det efter stort misstag. Jag har gjort en riktig fadäs och inte haft en fungerande backup när servern kraschade. Bakgrunden är att jag nyligen bytt plattform för min WordPress-blogg och uppenbarligen inte hunnit få alla bitar på plats. Jag hade en backup, men på samma server som kraschade. Ett idiotiskt misstag. Nu får jag bita i det sura äpplet och börja om på nytt.

Sen jag fick upp en ny server så kan du räkna med att jag har gjort en extern backup redan. Det var det första jag gjorde. Nu hoppas jag vara lite smartare framöver så det inte händer igen. Det som hände var att servern inte gillade en uppdatering den fick utan klappade ihop helt och hållet. Jag kom inte åt den på något sätt.

Bättre backup-plan framöver

Jag ska fundera ut en backup-plan med mer än en backup så jag inte står utan när olyckan är framme nästa gång. För jag är övertygad om att det kommer att gå fel någon gång framöver också. Ett kortare avbrott kan jag stå ut med men inte total förlust.

Ska man se något positivt i den här historien så är det att bloggen behövde en nystart. Inte en sån här drastiskt dock men jag borde ha rensat upp gammalt oväsentligt från den förra bloggen. Skrev en liten snutt om historien om den gamla bloggen på sidan “om” om du vill veta mer om historien bakom dahlstroms.com.

Faktum är att en del andra bloggar jag höll på med också försvann i raset. Jag är inte överdrivet ledsen över dessa då det har blivit för mycket att underhålla så många olika bloggar. Hade behövt avveckla några av dem ändå. Nu ska jag försöka hålla mig till denna blogg och inte sprida ut mig över så många. Jag hoppas det blir bättre i det långa loppet.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.