Photokina 2010

Published

Hemma igen efter en snabb tur till Köln och Photokina. Jag måste säga att det var väldigt roligt att komma tillbaka till Köln och besöka Photokina. Det var som vanligt väldigt stort och egentligen skulle man behöva gå där mer än en dag. Men bättre med en dag än ingen alls. Det var mycket folk och förstås köer till de populäraste prylarna. Men jag tycker jag fick se och känna på det jag var intresserad av. Här är en video som sammanfattar vad jag tittade på.

Höjdpunkten på mässan var annars Fujis FinePix X100. De har verkligen skapat en enastående sökare och en väldigt lovande kamera som jag spontant skulle vara väldigt sugen på att ha i min ägo när den släpps.

FinePix X100

Ett objektiv som skulle suttit fint i kameraväskan är Canons nya fisheyezoom 8-15mm. Jag kollade på det på en EOS 1Ds Mark III och det känns helt rätt. Tyvärr kostar det en slant och användningsområdet är väldigt begränsat men ack vad roligt man hade haft de gånger det kommer till pass.

Canon EF 8-15mm/f4 L USM

En helt orealistisk dröm är en Leica M9 i titan. Den kostar drygt 220 000:- och finns endast i 500 exemplar men jag påstår att det är den vackraste kamera som går att köpa. Uh, vilken drömkamera.

Leica M9 Titan

En sak som slog mig på mässan är att Hasselblad inte längre ser ut som en Hasselblad. Den må vara bra men den liknar vilken kamera som helst. Lite sorgligt när jag har på mig mina nostalgiglasögon.

Shooting Hasselblad H4D

3D var stort på Photokina. Förmodligen är jag för dum eller för stor bakåtsträvare för att tycka det verkar kul alls. Det är fortfarande glasögon inblandade. Det var det även när Åke Wihlney visade 3D på åttiotalet. Hmm.

3D experience

Lomography, analoga kameror kändes trendigt på Photokina. Det var rätt mycket ballt folk som rörde sig i Lomography montern. Jag är lite för trög för detta också. Jag har blivit för digital tror jag.

Lomos for sale

Sigma visade förstås sin monsterzoom. Den är stor och potent men jag gillar ju inte Sigma.

Sigma 200-500mm F2.8 APO EX DG

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

15 comments

  1. Sigma 200-500mm F2.8 APO EX DGVad kul. När jag köpte mitt beg 70-300 så läste jag bara dåliga omdömen på nätet, så jag trodde jag gjort ett misstag. Men jag tycker det är hur bra som helst. För att vara under 2500 spänn. Man kan bli knäckt för mindre. Så du har testat…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.