Årets Bild

Published

Tävlingen Årets Bild har avgjorts i Örebro igår. Denna tävling är nog den mest prestigefyllda i Sverige för svenska pressfotografer. Jag följer några av pristagarnas bloggar på nätet och är du intresserad av fotografi i allmänhet och pressfotografi i synnerhet kan jag rekommendera dig att göra detsamma.

Sydsvenskans fotochef Lars Dareberg har en intressant blogg som innehåller en hel del intressanta artiklar. Han kom dessutom tvåa i klassen Årets Bildspel. Sydsvenskan ligger mig överhuvudtaget varmt om hjärtat eftersom det var där jag inledde min yrkeskarriär. Då hette fotochefen Bert Olsson. Det var länge sedan. 1985 närmare bestämt.

Två killar från Bildbyrån i Hässleholm tog hem några priser i klassen Årets Sport Action. Daniel Nilsson knep förstaplatsen och Joel Marklund knep andra och tredjeplatsen. Dessa två bloggar också friskt och är duktiga fotografer. Deras arbetsplats Bildbyrån har jag för övrigt också jobbat på. Varit delägare i till och med. Mitt hjärta klappar inte alls varmt för Bildbyrån. Tvärtom snarare. Det var en usel arbetsplats och jag och en kollega blev lurade på en hel del pengar när vi avslutade vårt delägarskap där. Jag har slutat bry mig om dessa pengar för längesedan men så var det. Jag hoppas att Daniel och Joel får mer uppskattning för sina priser i Årets Bild än vad en kollega fick när han kom på prispallen i en tidigare upplaga av tävlingen.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.