Ett ords betydelse för en bild

Published

Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord men även ett enda ord kan ha stor betydelse för en bild. Historien är den att jag upptäckte att en av mina bilder redan efter någon dag hade över 600 visningar på Flickr. Det är inte direkt normalt för mina bilder.

X-tube

De brukar förvisso få en och annan titt men så här många så här fort händer i princip aldrig. Den enda bild jag minns som fått liknande tittarsiffror på kort tid är en bild på hotellet Utter Inn i Västerås. Den gången var det en dansk arkitektursajt som hittat bilden och länkat till den i en artikel.

Bilden på “X-Tube” är förvisso en skaplig bild men ändå inget utöver det vanliga så jag var ganska förvånad när antalet visningar sköt i höjden. En koll på Flickrs fina statistiksida (för Pro medlemmar endast) visade att tittarna kom från sökordet xtube. Mestadels från Google men även från andra sökmotorer. Jag visste inte då varför man sökte på x-tube och vad det var för något. Numera vet jag. Antalet visningar är i skrivande stund drygt femtusen och ökar fortfarande.

Bilden kommer förmodligen ganska snart att vara min allra mest visade bild på Flickr. Den nuvarande bilden med flest visningar är en fotbollsbild med drygt 6000 tittar. Det som är lite synd är att så gott som alla tittare är vad jag skulle vilja kalla “skräptittare”. Alltså de letar efter något annat och blir förmodligen väldigt besvikna när de klickat på länken i sökresultatet. Jag skulle bli glad om bara någon bråkdel av dessa klickar sig vidare och upptäcker de övriga bilderna i min Photostream.

Hur som helst så kommer jag inte att förändra mina taggar eller rubrik på bilden. Det skall bli roligt att se hur länge ökningen av antalet visningar kommer att pågå och hur många visningar den totalt kommer att få. Som sagt, ett ord kan också ha betydelse för en bild.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

10 comments

  1. Jag har ett foto som jag kallar “You tied my hands”. Varje dag är det åtminstone fyra-fem besökare som trillar in genom sökordet “youtied”. Det tog ett tag innan jag förstod att dom nog egentligen söker efter “You Tube” men har stora problem med stavningen…

  2. Felstavningar är ju en medveten taktik som många webbplatser kör med. Har själv hamnat galet ett antal gånger på grund av slarv eller felstavningar. Jag förstår att en “bra” felstavning kan dra många besökare. 🙂

  3. X-tubeJapp, jag skulle inte ha något emot om någon annan bild tog över förstaplatsen på tittarna. Jag är inte själv överdrivet förtjust i den här bilden. Den är ok men inte mycket mer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.