De fem bästa sätten att få dina bilder att synas på Flickr

Published

Du har förstås ett konto på Flickr och laddar upp dina fina bilder? Du låter till och med omvärlden se dem genom att göra dem publika? Men det är ingen som tittar? Här är mina fem bästa tips för att få dina bilder att synas:

  1. Ta bra bilder. Det här är tyvärr inget som kan underskattas. Bra bilder är ett måste för att dra blickarna till sig.
  2. Gå med i lite intressanta grupper som speglar dina intressen och dina motivval. Det finns grupper för i princip alla smaker. Men ett tips är att inte välja de allra största grupperna. Där riskerar dina bilder att drunkna i den övriga mängden. Välj klokt. Ett bra tips på en svenskspråkig, välkomnande och trevlig grupp är “Svenska Amatörfotografer“.
  3. Skaffa dig lite vänner på Flickr och kommentera deras bilder. Har du vänner kommer de att se när du lägger upp nya bilder.
  4. Var aktiv i diskussioner och kommentera gärna bra bilder från andra fotografer. Du kommer att få respons tillbaka. Var så säker.
  5. Var noggrann med att beskriva dina bilder med hjälp av taggar, rubriker etc. Om inte bilden ses direkt när du laddar upp den så kommer den att leva mycket längre om du har ordning på texterna. Den kommer då att hittas i sökningar långt efter att den försvunnit från förstasidan i din photostream.

Som ett litet bonustips så se till att du lägger upp din bästa bild för dagen sist. Den kommer då att hamna överst i din photostream och ses av ännu fler. Speciellt om du har många vänner…

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.