5G – Det går snabbt, men var är täckningen?

Published
Bra hastighet på 5G i Danmark.
5G håller måttet. Bra hastighet.

5G är det man vill ha. Men tänka sig att man behövde resa till Danmark för att jag skulle få 5G i mobilen. Så fort jag anlände till Helsingör så kopplade mobilen upp sig till 5G-nätet i Danmark och höll sig kvar där när jag promenerade runt i den lilla staden. Passade på att testa hastigheten också och 5G kommer upp i imponerande hastigheter. Den spontana känslan var att appar kändes lite snabbare generellt på 5G. Kul att få testa. Här hemma är ju täckningen för 5G rent ut sagt usel. I Malmö har Tele2, som är min operatör, bara några futtiga fläckar på sin täckningskarta med 5G. Löjligt dåligt utbyggt och speciellt irriterad blir jag över att det endast är de dyraste abonnemangen som erbjuder 5G. Betala mer för att få nästan ingenting. Skärpning Tele2.

Öar med 5G i Malmö från Tele2.

Enligt kartan verkar det bara vara Malmö i hela Skåne som har 5G-täckning för tillfället. Landets mobilmecka Lund är helt blankt på 5G från Tele2. Samma gäller för Helsingborg. Noll och intet. Så småningom kommer det väl att förbättras och förmodligen ingå i alla abonnemang. Men just nu kostar 5G bara pengar och man får verkligen leta efter täckning.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.