Ny antenn gör enorm skillnad – Flightradar24

Published
Antenn

Efter att ha haft min flight tracker igång i över tre år kom jag äntligen till skott och köpte en riktig antenn. Har från starten kört med en liten futtig inomhusantenn typ tio centimeter lång och varit lite missnöjd med räckvidden. Jag har förstått att antennen har stor betydelse. Förmodligen den största betydelsen i hela kedjan när det gäller att spåra flygplan. Nu har jag köpt mig en rejäl AirNav RadarBox ADS-B antenn och vilken skillnad det blev på räckvidd. Skulle uppskatta att jag nu kan ta emot signaler som ligger tre fyra gånger längre bort än vad jag kunde med den gamla antennen. Mycket stor skillnad alltså.

Antenn är viktigt

Att ha en bättre antenn är förstås en bra förutsättning för att fånga in signaler från flygplan långt borta men det är också viktigt med placeringen. Egentligen är det optimalt att ha den så högt och fritt som möjligt och med fri sikt runt om. Jag är tyvärr begränsad på den fronten då jag inte har fri sikt alls österut. Då är det bara att göra det bäst av situationen och placera den så fritt det går.

Det syns tydligt att täckningen är avsevärt sämre österut. Som sagt, inget att göra åt saken. Skickar nu data till fyra tjänster, Flightradar24, FlightAware, OpenSky och AirNav RadarBox.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.