iPhone skal – silikon eller läder?

Share:

Inget känns så naket som en iPhone utan skal. Det korta ögonblicket när man packar upp en ny iPhone och den inte har något skydd känns livsfarligt. Så på med ett skal snarast möjligt. Så länge jag haft iPhone har de alla försetts med ett skydd i form av ett skal. Allt från billiga och sladdriga piratskal till på senare tid Apples egna silikon och läderskal. Det skyddar din dyra mobil och gör den oftast mycket bättre att hålla i.

Till de senare iPhone modellerna jag haft har jag kört med Apples egna skal. Fram tills nyligen enbart med deras silikonskal. Dessa är fantastiskt bra. Suverän passform och man har ett enastående grepp om telefonen. Till nackdelarna hör att när man väl får en repa eller reva i silikonet så går det snabbt utför. Med andra ord så går silikonet snabbt ännu mer sönder och till sist står man där med halva skalet med silikon och resten är bara plasten som sitter innanför. Denna plast är minst sagt hal så greppet försvinner också.

För att se om jag kunde hitta ett skal som håller lite bättre hittade jag ett Apple läderskal på fyndrea som jag läst om att de skulle ha bättre hållbarhet. Nu har skalet kommit och det sitter på min iPhone. Måste säga att det är väldigt elegant att se på. Snyggare än silikonskalet faktiskt. Samma perfekta passform som man kan förvänta sig från Apple. Den lilla haken är att det är avsevärt halare än silikonskal. Har också läst att det blir bättre med tiden. Kanske redan efter några veckor eller nån månad när det blir lite använt och slitet. Man får hoppas att man inte hinner tappa telefonen innan dess. Jag har börjat använda båda händerna exempelvis när jag ska scanna biljetten på bussarna. Jag tänkte ge det en chans och se om det sliter till sig och blir lite strävare och lite mer greppvänligt.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x