Apple Airpods Pro – de bästa hörlurar jag haft

Apple Airpods Pro

En av mina anledningar till att ha ett headset till mobilen är att det är väldigt praktiskt att ha händerna fria när man ringer upp och behöver arbeta i datorn samtidigt. Det är väldigt bökigt att sitta med telefonen i handen och försöka styra datorn samtidigt. Jag har testat en del trådbundna och trådlösa hörlurar tidigare och inte hittat nåt riktigt smidigt. Alltså ett headset som fungerar så smärtfritt som det bara går. Apple Airpods Pro är definitivt bäst så här långt.

Att koppla ihop dem med min iPhone var så enkelt att det är löjligt. Inget med att hålla inne knappar för att få dem att koppla ihop. Det bara funkade från första början. Bara att öppna locket på det trådlösa laddningsetuiet. Typiskt Apple. Passformen är makalös. Jag kan ha dem i örat i flera timmar utan att det känns obekvämt. Det är de första hörlurarna jag har upplevt den känlsan med.

Hur är ljudet?

Jag är en halvgammal gubbe och ingen audiofil på långa vägar men jag tycker ljudkvalitén är fantastiskt bra. Speciellt i läget med full brusreducering. Perfekt ljud i mitt tycke. Även ljudet i läge transparens är bra. Transparens innebär att man även får in ljud utifrån. Perfekt om man är ute i trafiken etc. Så du hör vad som händer runt omkring dig. Personligen gillar jag inte alls att vara i min egen bubbla när jag är ute i trafiken etc. Jag vill höra vad som händer runt mig.

Hur blir det i längden då?

Eftersom jag bara haft mina Airpods Pro en kortare tid vet jag inte riktigt vad som händer när tiden går. Av vad jag kunnat läsa på nätet så är det lite frågetecken för hur länge batterierna håller. De går inte att byta på ett enkelt eller billigt sätt. Om jag förstått det rätt så kan man få batterierna bytta hos Apple men för nästan samma kostnad som för ett par nya hörlurar. Jag får se vad som händer när det är dags. Hoppas de håller sin kapacitet ett bra tag framåt.

Så här långt är jag otroligt nöjd. Bra ljud. Otroligt smidig hantering. Bara att ta på sig lurarna så är de aktiva direkt. Tar man ut en av lurarna pausas musiken. Tar man ut båda stoppas musiken helt. Trådlöst laddningsfodral. När de inte används stoppar man ner dem i fodralet och så laddas de och är redo för nästa session.

Har du en iPhone så är det ingen dålig investering att skaffa ett par Airpods Pro. De är bra. Mycket. bra.

Leave a Reply