Promenad på Ön i Limhamn

Promenad på Ön

En vacker söndag fick ut mig på promenad på Ön i Limhamn. Otroligt vad det byggs i Limhamn. Den nya stadsdelen Limhamns Sjöstad får nya hus varje gång jag besöker. Kul att se staden växa.

Sen 1992

Jag minns när de första husen på Sundholmsgatan byggdes i början av 1990-talet. Var och kollade på visning i samband med att bygget var klart och minns den fina utsikten över Öresund. Ingen Öresundsbro på den tiden men nu har man ju även den i horisonten att se solnedgångar över. Det hade till och med dykt upp en riktig butik nu såg jag. En Coop. Bra att det finns butiker i närheten. Det har annars varit en nackdel med att bo på Ön att det inte fanns nån vettig butik. När inte det finns blir området lite fattigt på nåt sätt. Nu finns det också ett flertal restauranger, bland annat den populära Mastio Pizza & Vinbar. Jag har inte hunnit prova den ännu men pizzorna ser fina ut på bilderna.

Ett minne från svunna tider

Bilrampen från tiden det gick färjor till Danmark finns faktiskt fortfarande kvar på Dragörkajen. Det är det enda som påminner om att det gått bilfärjor här tidigare. I övrigt är det nya hus på kajen. Både höghus och radhus. Schysst läge faktiskt. Det påminner om Västra Hamnen förstås men det är inte så intensivt folkliv som där. Lite lugnare helt enkelt.

Att bo vid havet är ju alltid populärt och både Ön och Limhamns Sjöstad har ett perfekt läge vid Öresundskusten. Det ska bli roligt att se hur området utvecklas över tid. Det tar ju alltid ett antal år innan ett nytt område hittat sin stil och sin profil. Hela området är ett av de större nybyggnadsområdena i Malmö just nu. Frågan är om det inte är större än Hyllie? Hyllie är ju förvisso inte heller färdigbyggt så det är svårt att säga.

Leave a Reply