Hyllie växer – fortfarande

Share:
The Point

Hyllies högsta byggnad är The Point. Jag skulle definitivt kunnat bo i en lägenhet på översta våningen där. Nu är det dessvärre kontor i hela byggnaden så det blir svårt. Men det är en imponerande byggnad. Snyggt med den vågiga fasaden.

The Edge

En nykomling är The Edge som klämt in sig granne med Malmömässan. Riktigt läckert strykjärnsformat glashus. Här är såklart också bara kontor.

Hyllie Vattentorn

Bland de första byggnaderna i Hyllie är förstås vattentornet. Det har varit med sen 1973. Mycket längre än alla andra byggnader. Men det är fortfarande en symbol inte bara för Hyllie utan för hela Malmö. Nedanför vattentornet hittar du Hyllie Vattenpark. Vattentornet är belyst nattetid. Oftast blått men även i andra färger.

Hyllie Hoods

Det märks att allt fler flyttar in i de nybyggda husen. Mer folk i rörelse numera. Det tar alltid ett tag innan nybyggda hus fått sin befolkning och att kvarteren liksom mognar.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x