Helsingburger – hamburgare i Limhamn

Share:

Helsingburger

Helsingburger är ett hamburgerställe i Limhamn som man inte direkt stöter på om man inte vet var det ligger. Helsingburger ligger alltså inklämt bland villor och bostäder och inte vid någon av genomfartsgatorna i Limhamn. Så inte helt enkelt att stöta på deras restaurang.

Helsingburger är, som namnet antyder, ursprungligen från Helsingborg. Enligt deras hemsida startade de sitt första hak i ett industriområde i Helsingborg. De har nu expanderat och finns också i Malmö (x2 om man räknar med denna i Limhamn) och verkar ha en till på gång i Trelleborg. Helsingburger håller alltså på att bli en riktig liten kedja som breder ut sig i Skåne.

Helsingburger – hur är maten då?

Jag vet inte om jag kom hit med för stora förhoppningar men jag blev inte imponerad. Helsingburger känns som en hybrid mellan vanligt gatukök och ett lite finare hamburgerhak. Personal, lokaler och uteservering var schyssta medan maten var ungefär som på vilket gatukök som helst. Ganska smaklöst kött och i min baconburgare var baconet stenhårt. Så hårt att det nästan var omöjligt att tugga. Kan ha varit en tillfällighet eftersom jag bara ätit här en gång. Maten var inte direkt dålig, fräscha grönsaker, men på nåt sätt inte i nivå med mina förhoppningar. Vill du ha högre klass på dina hamburgare så finns det andra ställen i Malmö att gå till. Till exempel Casual Street Food eller Surf Shack. Till dessa två har Helsingburger fortfarande en bit kvar enligt mig.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x