En söndagspromenad i Malmö

Gård Limhamn
Gård Limhamn

Det byggs så mycket i Malmö att vissa kvarter förändras enormt mellan besöken. Tog en promenad i det vackra vädret och startade i Limhamns Sjöstad. Limhamns Sjöstad är ett stort område som sträcker sig över gamla Cementafabriken bort mot Ribersborgsstranden. Jag var här förra året och mycket har hänt sen dess. Det byggs fortfarande och det dröjer säkert några år till innan det är färdigbyggt.

Passerade sedan villaområdena öster om Limhamnsvägen. Malmös dyraste villor ligger här. Lyxiga bilar på uppfarterna. Mycket Audi, BMW, Porsche, Mercedes.

Hus bakom planket
Hus bakom planket

Strax innan man kommer fram till Erikslust ligger Friluftstaden. Ett klassiskt radhusområde som byggdes 1942-1944 av storbyggmästaren Eric Sigfrid Persson. På sin tid var det hypermoderna bostäder med bland annat sopnedkast direkt från köksbänken. Friluftstaden är ett mysigt område. Där skulle jag mycket väl kunna tänka mig att bo.

Stadens fina Stadsbibliotek är också fint. Jag tycker det är skönt att bara sitta där inne och kolla på folk.

Stadsbiblioteket Malmö

På Davidshallstorg byggs det gamla polishuset om för fullt. Nu ska det bli lägenheter där. Det finns många fina hus runt Davidshallstorg. Här är ett av dem.

Davidshallstorg

Är du allmänt intresserad av arkitekturen i Malmö har Malmö Stad en bra förteckning över intressanta byggnader i staden. Kolla där först och ge dig ut själv sen.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Articles: 1678

Leave a Reply