Livboj – Trådlös laddare från Ikea

Livboj – Trådlös laddare från Ikea

Livboj är räddaren i nöden. Nåja, det är i varje fall en trådlös laddare från Ikea. Jag har precis fått min första mobil som stöder trådlös laddning och ville såklart testa att ladda utan kabel.

Livboj
Livboj, endast laddplatta i paketet. USB-kabel och strömadapter får du köpa separat.

Det smarta Ikea-hemmet

Trådlös laddning är egentligen ingen dealbreaker för mig. Jag har inget emot att använda kabel för att ladda men eftersom jag nu har en mobil som kan ta emot laddning trådlöst så vill jag ju testa och se hur det fungerar utan att lägga ut för mycket pengar. Och som alla vet är Ikea ett bra ställe att styra kosan till om man vill hitta billiga grejor.

Ikea har de senaste åren tagit fram allt mer smarta prylar till hemmet och det är kul tycker jag. Har sedan tidigare Trådfri för att styra belysning och elkontakter. Laddaren Livboj är ju förvisso ingen smart pryl men den tillhör ju liksom segmentet ändå.

Bra pris

Livboj kostar 49:- och det är ett kanonpris. För det får du bara själva laddplattan. USB-kabel och strömadapter får du köpa separat. Plattan har en USB-C kontakt att koppla in strömkabeln i. Jag tog laddaren till min tidigare mobil och kopplade in och gissade att den skulle kunna fungera bra. Det verkar den göra. Telefonen laddar när man lägger den på plattan och den laddar fortare än jag trodde den skulle göra. Har läst lite recensioner på laddplattor på nätet och sett folk som skrivit om problem med laddare som inte laddar om man har skal på telefonen, laddare som låter när de laddar etc.

Jag trodde faktiskt att man var tvungen att ladda utan skal när man laddade trådlöst. Det visade sig vara helt fel. Det går alldeles utmärkt att ladda med skal på. Möjligen att det är olika från skal till skal men en iPhone Xs med Apples originalskal funkar perfekt.

Livboj – Produktinformation och slutsats

Själva laddplattan är av hårdplast förutom korset du ser på bilden ovan. Det är av gummi och hindrar telefonen från att glida av plattan. Livboj finns i färgerna svart eller vitt. Laddaren stöder QI-standarden för trådlös laddning så du behöver således en telefon som är QI-kompatibel för att kunna använda laddaren.

Så här långt är jag mycket nöjd med den och kommer troligen att ladda trådlöst i fortsättningen. Åtminstone här hemma. Om jag inte köper fler Livboj.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Articles: 1678

Leave a Reply