Jetpack Personal – nu med VaultPress backup

Share:

Jetpack Personal är min nya plan för Jetpack på bloggen. Det man får extra mot gratisversionen är framförallt backup på webbplatsen. För att backup ska fungera behöver man installera en ny plugin från VaultPress. Efter installationen behöver du ange din API-nyckel för att aktivera VaultPress. Efter det är gjort sätter VaultPress automatiskt igång med första backupen. För att snabba upp backupen rekommenderas att man ger VaultPress tillgång till servern via SSH. Här blev det lite mer trickigt.

Jetpack Personal

Jag fick googla lite för att riktigt förstå vad som behövde göras. Hittade en anvisning från Bitnami som förklarar stegen. Det är anvisningarna för “Option A” som jag följde. Den publika nyckeln det talas om hittar du under Settings på VaultPress. SSH på Lightsail kräver lite extra tänkande.

Ska bli intressant att se hur smidigt det går med dessa backuper till VaultPress. Jag använde tidigare en plugin som heter UpdraftPlus och som förvisso verkade göra vad den skulle men jag tycker det känns avsevärt bättre att faktiskt betala för backup. Jag körde nämligen gratisversionen av UpdraftPlus och den billigaste versionen av UpdraftPlus kostar mer än vad Jetpack/VaultPress gör. Båda har fått bra betyg om man läser recensioner på nätet om backup för WordPress. Backup är sånt man bara vill sätta upp och sen hoppas att man inte behöver använda den. Men allt kan hända och förr eller senare kommer man att vara tacksam för att man har en backup.

Jetpack Personal är den billigaste planen

Givetvis måste en backup testas med jämna mellanrum att den verkligen fungerar att återställa med. Annars är den inte mycket värd. Jag får återkomma med ett inlägg om hur det fungerade att återställa från en VaultPress-backup när jag testat en återställning. I min plan av JetPack görs det en backup om dagen och de sparas i upp till 30 dagar. I de mer avancerade planerna kan man få realtidsbackup så fort något ändras och obegränsat med versioner av backupen.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x