Wrapp – succé eller fiasko?

Var inne på min banks hemsida idag och såg att i paketet “Bekväma vardagen” som jag har fanns en tjänst jag aldrig hört talas om, Wrapp. Wrapp har några få banker anslutna, Nordea, Länsförsäkringar, Collector och Sodexo så du bör ha affärer i någon av dessa för att det fungera och eventuellt löna sig.

Wrapp är en app till din mobil (Android & iOS) som du kopplar ditt betalkort till och när du handlar så kan du få cashback (pengar tillbaka). Poängen är att du inte ska behöva hålla koll på något förmånskort och lojalitetsprogram utan bara shoppa och betala och om det finns ett erbjudande så får du in pengar till ditt konto helt automatiskt.

Wrapp the App
Äter du mycket hos Domino’s kan du kanske få in några kronor på kontot.

I teorin låter det helt perfekt för mig som avskyr lojalitetsprogram. Min erfarenhet är att man tjänar som mest på att vara illojal och handla där det är billigast. Nåväl, jag har laddat hem appen och ska testa och se om jag lyckas träffa på något erbjudande någon gång. Har redan handlat ett par gånger med mitt anslutna kort och jag får notifiering i appen att jag handlat. Givetvis var det inte i några affärer som hade något erbjudande till mig.

Hur är det med den personliga integriteten?

Det känns ju lite skakigt att vara ansluten med sitt betalkort till appen och känna hur den personliga integriteten åker ner i avloppet. Wrapp får ju koll på varenda inköp jag gör oavsett om butiken ingår i deras program eller inte. I appen kan du få upp butiker med erbjudanden som ger pengar tillbaka men jag tyckte utbudet var tvivelaktigt med tanke på vad och var jag handlar.

Kategorier av butiker i Wrapp appen.

Osäker framtid för Wrapp?

Gör man en enkel sökning på Google på Wrapphittar man en del inlägg som inte ser alltför optimistiska ut. Hade inte de anslutna bankerna pumpat in pengar hade de säkerligen varit i konkurs för längesedan. Som sagt, jag ska testa och se om det ger någonting. Jag hade häromdagen en rant om flygbolagens lojalitetsprogram som är totalt värdelösa för oss som reser i economy class för egna pengar. Det enda sättet att komma någonvart där är att resa i fina klasser för andras pengar. Drömläget är för de som har (läs chefer) ett kreditkort med bonus och som använder det till att betala saker som de sen får tillbaka från företaget och så behåller de bonusen själv. Det behövs inte många transaktioner i företagsklass för att det ska rulla in mycket bonuspoäng.

Har du själv använt Wrapp och vad tycker du? Är det något bra eller ytterligare ett sätt att ge ifrån sig personlig information utan att få vettig återbäring?


Leave a Reply