Kebabhuset Lund

Dagens lunch blev en extra stor kebabrulle på Kebabhuset i Lund. Det här med extra stor är som vanligt bara i förhållande till husets egna “normala” kebabrulle. Den är inte jättestor kebabrullen men för den sakens skulle inte liten heller. En riktigt stor kebabrulle får man på Amanos Pizzeria och Restaurang i Malmö. Amanos rulle är dubbelt så stor som en kebabrulle från Lund.

Kebabhuset Lund uteservering
Kebabhuset Lund, liten uteservering men bra läge.

Kebabhuset ligger centralt mitt i stan på Kungsgatan 2 i Lund. Precis vid Domkyrkan. Gågata utanför så promenera hit. Beställde en extra stor kebabrulle och en mineralvatten. Just denna kombination kostade 80 kronor. De tar kort och det går att betala med mobilen. Även Swish och kontanter fungerar.

Kebabhuset Lund meny
Kebabhuset Lund meny

Slog mig ner på en av platserna på uteserveringen och väntade på att kebabrullen skulle bli klar. Det tog en liten stund innan jag fick resa mig för att gå in och hämta den. De kommer inte ut till bordet med den.

Hur smakade den?

Kebabrullen var helt ok men några saker störde mig. På bilden nedan ser det ut som den är välfylld med kött men efter att ha ätit cirka hälften rullen var köttet nästan helt slut. Där befann sig det mesta av grönsakerna. Vitlökssåsen befann sig i botten och gjorde nedre delen av rullen helt slabbig. Det finns potential för att packa rullen bättre så komponenterna blir bättre mixade. Förutom kött var den fylld med sallad, rödkål, lök, tomat och vitlökssås. Brödet var bra om det inte vore för att det blev helt sörjigt av blasket i botten på grund av att all vitlökssås befann sig där. Tomaterna är värt ett eget omnämnande. Skär alltid bort det hårda gröna i en tomat, Det ryker minst en stjärna där jag äter och tomaterna inte är korrekt rensade. Det var de inte här. Två tomatbitar åkte rakt i soporna och sänkte humöret. Grönsakerna i sig var hyfsat fräscha.

Kebabrulle från Kebabhuset Lund
Innan första bettet.

Sammanfattningsvis tycker jag inte att Kebabhuset är Lunds bästa kebabställe. Jag skulle hellre gå några 100 meter till bort till Lundafalafel. Hålet i väggen. Bättre och godare kebabrulle där.

Betyget för Kebabhuset blir 3 stjärnor av 5.

Leave a Reply