Katrinetorp Landeri

Share:

Ett perfekt utflyktsmål som är lätt att missa om man besöker Malmö och mest hänger vid de vanliga turistställena som Lilla Torg och Västra Hamnen är Katrinetorp Landeri. Katrinetorp är en gammal gård med en historia som härstammar från slutet av 1700-talet. Malmö stad köpte gården 1937 och den var sedan utarrenderad fram tills 1992 då den restaurerades och sedermera utvecklades till en vacker trädgård och park.

Katrinetorp Landeri huvudbyggnad
Huvudbyggnaden på Katrinetorp Landeri.

Katrinetorp Landeri ligger i närheten av Svågertorp och Lindängen. Kör du bil och kommer från Yttre Ringvägen så är det Trafikplats Petersborg du ska svänga av på. Detsamma gäller om du kommer från centrala Malmö med bilen. Det går även bra att åka stadsbuss 54 från exempelvis Södervärn. Bussen har ändhållplats på Katrinetorp och går på helgerna fram tills den 15:e juni. På sommaren går den oftare. Kolla på Skånetrafiken för aktuell tidtabell. Är du gående eller cyklande finns det utmärkta gång och cykelbanor att använda.

Katrinetorp Landeri röd blomma
Vacker röd blomma i den fina trädgården.

Parken och trädgården är öppen varje dag hela året mellan klockan 8-20. Det är gratis entré. Utöver park och trädgård finns det även ett café och några butiker. Dessa har lite varierande öppettider. Trots sitt läge bredvid två motorvägar är Katrinetorp en lugn mysig oas i staden. Den passar perfekt att besöka när man vill ta det lite lugnt.

Katrinetorp Landeri Trädgårdsbutik
Katrinetorp Landeri Trädgårdsbutik

Katrinetorp Landeri Trädgårdsbutik
Trädgårdsbutiken

Utöver park och trädgård arrangeras även musikevent, mässor och andra evenemang. Bland annat en julmarknad i december. Aktuella arrangemang listas av Malmö stad på deras evenemangssida. Alldeles bredvid Katrinetorp ligger Lindängelunds rekreationsområde med Milennieskogen som är en skog av exotiska träd. Det är en fin park med promenadstråk att vandra på.

Kringla för bageriet
En kringla visar var du kan fika.

Druvodling på Katrinetorp Landeri
Druvodling på Katrinetorp Landeri.

Vagn från förr i tiden
Vagn från förr när gården var i fullt bruk.

Som sagt, Katrinetorp Landeri är ett mysigt ställe att besöka året runt. En oas i staden. Jag kan varmt rekommendera ett besök.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x