En lördag i Malmö

Uppe tidigt eftersom det var min tvättlördag. Varannan lördag klockan sju är det dags för besök i tvättstugan. En del av det inrutade livet. Efter kaffe bestämde jag mig för att klippa mig. Extra skönt att vara nyklippt när det börjar bli varmare ute.

Solig dag på Lilla Torg Malmö
Lilla Torg i Malmö en solig lördag.

Efter klippningen tog jag en promenad i Malmö för att njuta av vädret och att kolla in folklivet. Det var ganska mycket folk ute på gator och uteserveringar. Det märks att det blivit varmare och att ännu fler kommer ut i solen.

Kvarteret Lugnet Malmö gated community
Bostadsområdet Lugnet i Malmö. Tyvärr en Gated Community.

Passerade området Lugnet i centrala Malmö och det är helt inhägnat och inget tillträde förutom för de som bor där. Det är trist att se att allt fler bostadsområden hamnar bakom lås och bom. Tycker det är en stor förlust när man tycker sig behöva låsa in sig. Gated communities eller det ännu tråkigare ordet på svenska, grindsamhälle, är ett riktigt skräp. Lägg hellre ner ordentliga resurser på det som behövs för att man inte ska behöva låsa in sig. Jag hoppas verkligen inte att mitt bostadsområde ska bli ett grindsamhälle. Inget som tyder på det i dagsläget men man vet ju inte.

Kvarteret Lugnet Malmö
Lugnet före stormen.

Efter Lugnet blev det livligare på gågatan. Det ska tydligen bli en regnbågsvecka på Malmös bibliotek framöver upplyste en färgglad banderoll.

Regnbågsveckan Malmö
Regnbågsvecka på väg.

Här följer ett kollage av övriga bilder jag tog på min promenad. Vill du se dem större så klicka på dem.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Articles: 1678

Leave a Reply