Amanos Pizzeria och Restaurang

Share:

Det är ju alltid kul att testa nya matställen men när jag hittat ett riktigt bra ställe vill jag definitivt återkomma. Ett ställe jag gärna återvänder till är Amanos Pizzeria och Restaurang. Här får du stora portioner oavsett vad du beställer. Nästan för stora faktiskt. Se till att du är rejält hungrig om du beger dig hit. Jag tog deras kebabtallrik idag. Som sagt, en gigantisk portion som synes av bilden nedan.

Kebabtallrik från Amanos Pizzeria och Restaurang
Kebabtallrik från Amanos Pizzeria och Restaurang

Hur är maten då?

Även om det inte ser ut så på bilden så blandade jag två såser. Vitlöks- och stark sås. Riktigt gott. Allting på tallriken är fräscht och nylagat. Krispiga och fina grönsaker. Det finns ett antal bord att sitta vid inne i restaurangen. Uteservering finns inte. Personalen är trevlig och det är oftast ingen speciell kö utan det går snabbt att få maten. Lokalerna är helt ok. Påminner om en klassisk pizzeria. Borden städas snabbt av när föregående gäster lämnat. Kundkretsen verkar bestå av typ alla sorters människor. Ofta sitter det poliser eller folk från häktet där och äter. Polishuset ligger ju bara ett kvarter bort. Betalning funkar med både kort och kontanter.

Som sammanfattning måste jag säga att Amanos är ett av Malmös bästa ställen för kebab. Skulle vilja påstå att de har bästa kebabtallriken i Malmö.Kan varmt rekommendera stället om du vill ha en god kebab. Får erkänna att jag inte provat annat än kebab här. De har även pizza, hamburgare, á la carte, bakad potatis, sallader med mera om du hellre vill ha det. Gissar att det är gott vad du än väljer. Adressen är Östra Förstadsgatan 21, 211 31 Malmö. Det finns en busshållplats nästan precis utanför. Kör du bil kan man parkera på gatan utanför.

Amanos Pizzeria och Restaurang får betyget 5 av 5 stjärnor.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x