Skip to content

Camp Adventure Forest Tower

Säga vad man vill om danskar. Men när det gäller arkitektur och att ta ut svängarna och våga satsa på coola grejer är de bara bäst. Mitt ute i skogen ligger “Skovtårnet”. Ett cirka 50 meter högt torn med fantastisk utsikt från toppen.

Skovtårnet Haslev
Skovtårnet Haslev

Ett timglasformat torn att vandra upp till toppen i. Skovtårnet ligger cirka en timmes bilresa söder om Köpenhamn eller som i mitt fall Malmö. Bara att ta motorvägen söderut mot Gedser och Rødby. Vid avfarten mot Næstved tar du höger och efter bara några hundra meter är du framme vid tornet. Det är inte gratis att besöka och det bästa är att köpa biljett för både tornet och parkering från Camp Adventures hemsida. Så är du redo när du kommer fram. Priset för tornet är DKK125 (eller DKK150 om du bokar samma dag). Parkeringen kostar DKK50. När man kommer dit är det bara att köra in utan kontroll. Däremot behöver du ha betalt för att komma ut. Det sitter en läsare som läser QR-koden du får när du betalt parkeringen så bommen öppnar sig när du vill ut. Kort sagt, köp biljetter i förväg så slipper du köer och krångel med att göra det på plats.

Skovtårnet

Avfarten från motorvägen är densamma som om du besöker BonBon-land. BonBon-land ligger bara en bit bort. Jag kan rekommendera båda.


Måste säga att tornet är riktigt häftigt att besöka. Det var ganska mycket folk där idag men det flöt på riktigt bra. Hela turen är väldigt välorganiserad så det är bara att gå på. En ingång och en utgång. Att gå upp i tornet är inte jobbigt alls. Även barnvagnar och rullstolar funkar fint. Lagom lutning så det är inte jobbigt alls. Underbar utsikt över södra Själland. Har du kamera med dig är tornet grymt bildmässigt. Det finns hur många bilder som helst att ta. Blir du hungrig finns mat att köpa. Hamburgare och liknande. Priser kring DKK 100.

Har du vägarna förbi södra Själland så passa på att besök Tornet. Det är värt pengarna. Så coolt.

Advertisements

Håkan Dahlström View All

Hi! I am Håkan. In English, the pronunciation of my name is like "Hawkan". Just so you know. I am also the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. I am living in Malmö, Sweden. I hope you enjoy your visit.

One thought on “Camp Adventure Forest Tower Leave a comment

Why not say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s