Fem ställen jag skulle vilja resa till

Share:

Resa är kul. Det är spännande att uppleva nya miljöer och kulturer. Det är inte så att jag måste bort till varje pris. Jag trivs alldeles utmärkt hemma i Malmö och Skåne. Men att resa är att få ett miljöombyte och att få se nya saker med egna ögon. Jag håller på att planera min semester för i år och det ska bli intressant att se om/när och var jag eventuellt reser.

Jag är ganska anspråkslös på mina resor. Att vara ute på stan, sitta på en bänk och spana in folklivet, sånt räcker långt för mig. Sen är det ju så att man måste äta och dricka så det får jag på köpet så att säga. Att bara vara är perfekt med kameran i handen. Självklart måste man fotografera på sina resor. Bilderna man får med sig hem är perfekta att ta fram när upplevelserna börjar blekna ur minnet.

Här följer fem resmål jag är extra sugen på att se och uppleva. Några har jag redan besökt och andra inte. Förutom Hong Kong som ligger högst upp är de inte i någon speciell rangordning.

1. Hong Kong

Hong Kong alltså. Jag håller staden som en av de mest fotomässiga man kan resa till. Så kompakt och tätbefolkad och inte det minsta lik Malmö. En total upplevelse på alla sätt.

Hong Kong Panorama. Photo by ¡kuba! / Flickr
Foggy Hong Kong
Foggy Hong Kong. Photo by Gordon / Flickr
Hong Kong at Night
Hong Kong at Night. Photo by VladPix / Flickr

2. Lissabon

Jag följer en fotograf som tar fantastiska bilder från gatulivet i Lissabon och det är mycket därför jag känner mig sugen på att resa dit.

Lisbon Street
Lisbon Street. Photo by Trevor Huxham / Flickr
Lisbon Streets
Lisbon Streets. Photo by Viv Lynch / Flickr

3. München

Det är nåt speciellt med München. Jag gillar stan skarpt och det är väldigt längesen jag var där. München är konstigt nog en stad jag har svårt att hitta i. Normalt sett har gott lokalsinne. Ett besök på en ölhall skulle sitta fint.

Munich Subway
Munich Subway. Photo by Nicolas L / Flickr
Munich by Night
Munich by Night. Photo by Daniel Stockman / Flickr
City of Munich
City of Munich. Photo by Steve / Flickr

4. Doha

Doha och Qatar skulle jag vilja se. Många åker ju till Dubai och jag skulle visst kunna tänka mig det också men jag tycker Doha verkar vara mer spännande och lite ovanligare. Egentligen borde jag kanske åka till båda ställena för att kunna jämföra?

Doha from above
Doha from above. Photo by marc.desbordes / Flickr
Doha Skyline
Doha Skyline. Photo by Francisco Anzola / Flickr
Doha at night
Doha at night. Photo by kris krüg / Flickr

5. Bangkok

Jag vet inte så värst mycket om Bangkok egentligen men det verkar vara en stor och myllrande stad med billiga hotell. Tar man sig bara dit känns det som att man får mycket för pengarna. Dessutom varmt och gott.

Hua Lamphong Railway Station, Bangkok
Hua Lamphong Railway Station, Bangkok. Photo by Thomas Leuthard / Flickr
Bangkok Street
Bangkok Street. Photo by Jakob Montrasio / Flickr
Rain in Bangkok
Rain in Bangkok. Photo by Tore Bustad / Flickr

Hur är det för dig? Har du några resmål i sikte? Eller åtminstone några drömmar om resor? Det finns ju hur många resmål som helst och dessa fem är bara bråkdelar av vad jag skulle vilja besöka. Det finns många fler.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aussieluna

I would give HK a miss at the moment, which is a shame because it’s a great city. But I’m surprised not to see Singapore on your list. A fantastic and varied city that’s perfect for a photographer no matter what the interest. And, have you considered Vietnam? I believe if you book things yourself it’s good value and not too hard to get around. /mark

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x