Åkes Bilskrot Kyrkö Mosse

Åkes Bilskrot Kyrkö Mosse skylt
Välkommen till Åkes Bilskrot Kyrkö Mosse

Så här på våren när grönskan börjar återvända passar det utmärkt att göra utflykter ut i naturen. Ett spännande utflyktsmål som dessutom är bildmässigt är Åkes Bilskrot på Kyrkö Mosse. Mitt ute i ingenstans ligger Åkes gamla bilskrot och här hittar du gamla bil- och andra fordonsvrak mitt i skogen. 

Åke på Myren, som han kallades, hette egentligen Åke Danielsson och föddes i början av 1900-talet. 1935 köpte han bit torvmosse och bröt torv innan han senare gick över till att handla med skrotbilar. En utförligare historia om Åkes liv och leverne hittar du på Bilkyrkogårdens hemsida

Det är inte helt enkelt att hitta till Åkes Bilskrot. Den ligger som sagt mitt ute i skogen cirka en kilometer rakt västerut från byn Ryd i Kronobergs Län längs väg 119. Se kartan här nedan för mer exakt position. Det finns en liten parkering att använda och sen får du gå en liten bit in i skogen innan du börjar se skrotbilarna.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på mossen och bilskroten. Är det fint väder ta med kaffe och fika. Och glöm inte kameran. Det är som sagt ganska bildmässigt där ute i skogen.

Här följer ett urval av bilderna jag tog där. Klicka på dem för att se dem i större version.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Articles: 1678

Leave a Reply