TGI Fridays Malmö

TGI Fridays Malmö
TGI Fridays Malmö

En fredag på en söndag? De har öppet sju dagar i veckan faktiskt. Fredag hela veckan om man så vill. På hörnet av Malmös Lilla Torg, i huset som tidigare var saluhall ligger TGI Fridays. Den amerikanska kedjan såg dagens ljus för 54 år sedan i New York. Sedan dess har den brett ut sig över världen. I Malmö finns en av deras tre restauranger i Sverige. Resten ligger i Stockholmsområdet. Första gången jag testade dem var det i Stockholm på Stureplan.

Jag slank in och mötte en ur personalen som snabbt fixade fram ett bord. Restaurangen var knappt halvfull så det var kanske ingen speciellt tung uppgift. Fick omgående beställa en cola att dricka medan jag funderade på vad jag ville äta. Utbudet är som sig bör, typiskt amerikanskt. Mycket kycklingvingar till förrätt, hamburgare till huvudrätt och cheesecakes till efterrätt. De har något mer på menyn men detta verkar vara deras paradgrenar.

Italian Stack House Burger

Jag valde en Italian Stack House Burger. Briochebröd och en hamburgare toppad med mozzarella, Grana Padano chips och peperoni. I botten fanns tomater, basilika och ruccola. Det lät gott när jag beställde. Husets pommes frites ingick också. Tyvärr lät det godare än vad det var. Inte så att maten på något sätt var dålig. Det var den inte. Men det var allmänt smaklöst. Kanske borde jag anat då mozzarella inte är känd som den smakrikaste osten. Pommes fritesen var högst ordinära och inte speciellt varma. Misstänker att de legat på värmning innan serveringen. Jag har varit här en gång tidigare och tog en annan hamburgare och då vill jag minnas att den var snäppet godare.

Pepsi Cola

Personalen var mycket trevlig och tillmötesgående och det är ett fräscht ställe. Volymen på musiken kunde varit lite lägre för min smak. Sitter man och pratar är volymen för hög. Prismässigt ligger TGI Fridays ganska högt i förhållande till maten de serverar. Det finns andra hamburgerrestauranger i Malmö som ger mer bang for the buck. Betalning fungerar med mobilen vilket alltid är ett plus för mig.

Betyget för MENYn blir 3 stjärnor av 5.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Articles: 1678

Leave a Reply