Att använda WordPress blockredigerare

Share:

Version 5 av WordPress kom med en ny blockredigerare istället för den gamla vanliga klassiska redigeraren. Jag testade den och tyckte snabbt den var helt knas och bytte tillbaka till den klassiska versionen som jag var van vid sen gammalt. Det var dumt tänkt märker jag nu när jag testat lite mer med vad den nya blockredigeraren kan göra. Den öppnar helt nya möjligheter att skapa snygga inlägg på bloggen. Har nu suttit lite mer och experimenterat med den och jag måste säga att jag är mer än nöjd.


Att bädda in innehåll från exempelvis Instagram, Twitter etc. är busenkelt och ser väldigt snyggt ut. Man har stora möjligheter att designa varje block olika. Det finns en uppsjö av olika typer av block att använda.


Det går som här att skapa olika kolumner på sidan i ett eget block.

Som synes kan varje kolumn ha sina egna egenskaper.


Här nedan är en bild från Instagram inbäddad. Bara att kopiera delningslänken från Instagram så bäddas bilden snyggt in på bloggen. Först vägrade bloggen att bädda in från Instagram vilket var ganska frustrerande tills jag fick uppdaterat mina plug-ins. Då helt plötsligt började det fungera som det skulle. Det konstiga var att andra källor (Twitter och YouTube) gick utmärkt att bädda in. Det lönar oftast sig att uppdatera innan man sätter igång.

https://www.instagram.com/p/BuT-wFMhG6h/?utm_source=ig_web_copy_link
Inbäddat från Instagram.

Så här ser det ut att bädda in från Twitter. Väldigt stiligt måste jag säga.

Inbäddat från Twitter.

Vanlig bild uppladdad till webbplatsen.

dog walking
Lukas

En video inbäddad från YouTube.

Inbäddad från YouTube.

Som sagt, det finns en enorm mängd olika typer av block att skapa. Det är den egna kreativiteten som förmodligen är den största bromsklossen här. Det går även att spara block och återanvända dem i senare sammanhang. Ändrar man sedan på ett sparat block slår det igenom överallt det används. Kan vara praktiskt.

Har du inte testat att använda WordPress blockredigerare så gör det. Det tar en stund att vänja sig men när man väl gjort det är det ett kreativt verktyg som hjälper dig att skapa snygga inlägg. Vill du veta ännu mer om den hittar du mängder av information hos WordPress och på nätet. Bara att googla sig fram.

Default image
Håkan Dahlström
Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x